Skip to content

Hvem er Polyfoto Vintage? 

  Kulturskatten har ligget urørlig i en kjeller i Vibes gate (Majorstua) i nærmere 35 år. Med midler fra Kulturrådet og Fritt Ord ble den flyttet til evig oppbevaring i Riksarkivet.

  Polyfoto Vintage ble skapt for å dele de unike fotografiene fra arkivet og gjøre de tilgjengelig for alle som ønsker et alternativ til hvermannsens masseproduserte plakater, til en pris langt lavere enn bilder kjøpt i kunstgallerier. Tanken på at arkivet til Sturlasons Pressebyrå skulle ligge oppbevart inntil noen fant tiden til å gjøre noe… Det ble min anledning.

  Arkivet er i Sturlasons eie og jeg, Gabriele, en inngiftet jente i fotograf-familien, er blitt gitt muligheten til å opprettet Polyfoto Vintage. Polyfoto Vintage har eneretten på fremstilling av arkivets bilder (eller eksklusiv produksjonsrett som det så komplisert kan forklares), og fotografiene vil derfor ikke være å finne utenfor Polyfoto Vintage’s sfære.

  Å etablere noe nytt tar tid. Det er mange og lange oppoverbakker, det skal gjøres feilsteg, men åh! så gøy det er å være på vei. Fotografiene er de samme, uansett motbakker. Fotografiene er unike i sin helhet: Motivene og historien som følger på baksiden av hvert bilde finnes ikke maken til. 

  Polyfoto leverer Giclée Fine Art Print. Giclée, – uttales omtrent sji’kléi eller sji’klé – er den mest avanserte digitale trykkeprosessen innen kunsttrykk som finnes. Den omfatter digitalisering av det originale verket, digital etterbehandling og selve trykkingen. I alle ledd stilles det strenge krav til kvalitet. Vi tilbyr bare det aller beste! Kvaliteten vi leverer på det ferdige bildet vi sender ut, er den samme kvaliteten som selges på MoMA i New York og Tate Modern I London.

  Alt har sin begynnelse. Dette er vår. Vi gleder oss over å kunne ønske velkommen til våre lokaler i Asker og Oslo.

  Gabriele

  Back To Top
  SPRÅK