skip to Main Content

Personvernerklæring

Polyfoto Vintage, org.nr. 913254058, er ansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Dette gjelder innsamling, lagring og bruk av personlige opplysninger. Vi følger gjeldende lovverk for behandling av personopplysninger, herunder personopplysningsloven og personvernforordningen.

Grunnlaget for behandlingen av personopplysninger er oppfyllelse av kontrakt eller avtale, samtykke for nyhetsbrev, eller lovpålagte forpliktelser (f. eks regnskapslover og kjøpslover).

I denne personvernerklæringen forklarer vi hvordan personopplysninger oppbevares og behandles på polyfoto.no. 

 

1. Behandling av personopplysninger på polyfoto.no

Når henter vi opplysninger fra deg?

Vi trenger personopplysninger fra deg for at du skal kunne benytte våre tjenester på polyfoto.no. Det er frivillig å oppgi personopplysninger, men for at vi skal kunne behandle din ordre er det en forutsetning. Vi innhenter navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Andre personopplysninger som vi behandler er nevnt under hvert enkelt punkt.

Hva bruker vi opplysningene til?

Personopplysningene brukes til å kunne tilby tjenester som å verifisere og behandle kjøp og ordrer, forsendelse av varer, retur og reklamasjon, kundeservice, markedsføring ved samtykke og registrering av brukerkonto.

Hvordan oppbevarer vi opplysningene og hvor lenge?

Vi oppbevarer personopplysninger så lenge det er nødvendig i forhold til formålet. Formålet kan være avtalen mellom deg som kunde og oss som bedrift når du benytter tjenester vi tilbyr, lovverk som vi er pliktige til å følge, eller et aktivt samtykke.

Personopplysninger slettes når avtalen er oppfylt, men vi er pliktige til å oppbevare personopplysninger i henhold til forskjellige lovverk. Oppbevaringsrutiner av personlige opplysninger er forklart under hvert enkelt punkt.

Anonymisert informasjon

Polyfoto Vintage samler inn opplysninger fra deg når du besøker våre nettsider. Dette er opplysninger som er anonymiserte og som ikke kan spores tilbake til din identitet. Data som samles inn anonymt er blant annet hvor mange som besøker nettsiden vår, hva de klikker på og hvor lenge et besøk varer.

Anonymisert informasjon brukes til å samle statistikk som kan gi informasjon om hvordan vi kan tilrettelegge og forbedre nettbutikken.

Selges informasjon videre til en tredjepart?

Polyfoto Vintage verken gir eller selger kundeinformasjon videre til noen tredjepart. Samarbeidspartnere vil imidlertid få tilgang til de opplysninger som er nødvendig for at de tjenester vil tilbyr skal kunne utføres.

 

2. Ordrebestilling

Fullføring av en bestilling krever følgende opplysninger:

Privatkunde:

Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse

Bedriftskunde:

Navn, leveringsadresse/fakturaadresse, telefonnummer, e-post, organisasjonsnummer

Disse opplysningene trenger vi for å kunne sende deg bestillingen og for å kunne kontakte deg ved behov angående den spesifikke ordren. Vi oppbevarer dine personopplysninger i 10 år i henhold til bokføringsloven.

Når du legger inn en bestilling hos oss, eller oppretter en konto, oppbevares og behandles dine personopplysninger hos oss. 

Gjestekonto

Du har mulighet til å handle som gjest på polyfoto.no uten å måtte opprette konto. I den sammenheng oppbevarer vi din adresse i kundedatabasen i 90 dager for å fullføre bestillingen. Personopplysninger på kjøpet oppbevares i henhold til bokføringsloven i 10 år.

 

3. Forsendelse og utlevering av varer

For å sende og utlevere varer som er bestilt, trenger vi følgende opplysninger:

Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse

Posten Norge er våre fraktleverandører for utsendelse av varer. Vi overfører personopplysninger til fraktleverandøren for at du skal kunne motta varen. Fraktleverandøren benytter e-post og telefonnummer til å sende deg melding om status på en leveranse.

Personopplysningene behandles og oppbevares til de ikke lenger er nødvendige i henhold til avtale.

 

4. Betaling

For at en bestilling skal fullføres må du velge en betalingsmetode. Polyfoto Vintage benytter eksterne leverandører av betalingstjenester. Alle betalingsleverandører er selv behandlingsansvarlige for opplysningene de behandler.

Av sikkerhetshensyn oppbevarer vi din IP-adresse ved fullført betaling. Tilgang til IP-adresse og personopplysninger vedrørende betalinger er strengt regulert.

På polyfoto.no kan du benytte følgende betalingsalternativer:

Visa/Mastercard og Klarna 

Hvis du ønsker å betale med kort, vil du bli videresendt til betalingsportalen Paypal. Opplysningene blir kun brukt til betaling.

Klarna delbetaling
Hvis du velger Klarna delbetaling som betalingsmiddel, vil du bli spurt om ditt personnummer. Når du bekrefter ordren, vil Klarna overta betalingen og foreta en kredittsjekk basert på personnummeret ditt. Polyfoto Vintage oppbevarer ikke personnummeret ditt. Her kan du lese Klarnas egen personvernerklæring.

 

5. Markedsføring og nyhetsbrev

Du må frivillig og aktivt gi ditt samtykke for at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kan inneholde tilbud, informasjon, reklame og kampanjer. Du kan når som helst trekke samtykket ved å melde deg av direkte på nyhetsbrevet, eller på «Min Konto».

Når du aktivt velger å motta nyhetsbrev fra Polyfoto Vintage oppbevares og behandles dine personopplysninger og samtykker i en intern og en ekstern kundedatabase. Aweber……er vår databehandler som vi benytter til utsendelse av nyhetsbrev. Hvilken tilgang og hvordan opplysninger behandles reguleres i en egen databehandleravtale mellom Polyfoto Vintage og leverandøren.

Vi behandler og oppbevarer følgende personopplysninger:

Navn, adresse, e-post, telefonnummer og kjøpshistorikk

Vi lager profilering på våre nyhetsbrevabonnenter hvor vi henter inn opplysninger fra vår samarbeidspartner.  Profilering er noe vi gjør for å kunne tilpasse nyhetsbrevene du mottar slik at innholdet passer bedre for det vi anser å være din målgruppe. Dette kan f. eks bety tilpasset bruk av bilder, farger, plassering og innhold.

Vi oppbevarer profilen i samsvar med samtykket til nyhetsbrev. Profilen slettes når du ikke lenger er registrert som abonnent av våre nyhetsbrev ved at du har trukket tilbake samtykket.

Hvis du ikke ønsker at vi lager en profil på deg, kan du sende en skriftlig henvendelse til post@polyfoto.no, eller aktivt melde deg av nyhetsbrev. Link til avmelding finner du nederst på nyhetsbrevet og på Min Konto.

Markedsføringspiklser, annonseoptimalisering og remarkedsføring

Vi benytter «markedsføringspiksler» på polyfoto.no for anonyme statistiske formål hvor vi ikke kan identifisere deg. Et markerdsføringspiksel er en kode på nettsiden vår. Den gjør det mulig for oss å se hvordan brukere benytter nettsiden vår etter å ha klikket på en av våre annonser. Den gjør det også mulig for oss å finne ut i hvilken grad klikk på våre annonser fører til salg (konvertering), optimalisere annonsene våre basert på innhentende data, definere målgrupper for fremtidige annonser og til å «remarkedsføre» til brukere som har foretatt en handling på nettsiden vår.

Remakedsføring i denne sammenheng er markedsføring rettet mot personer som tidligere har vist interesse for våre nettsider. Sporingsdata fra et markedsføringspiksel gjør det mulig for oss å vise målrettede annonser til brukere som har besøkt nettsiden vår.

Vi bruker følgende markedsføringspiksler på våre nettsider:

• Google AdWords Conversion

  • Facebook Custom Audience (Facebook Pixel)

Du kan velge å motsette deg bruk av nevnte markedsføringspiksler her:

Google Remarketing

 

6. Retur og reparasjon

Angrerett

Polyoto Vintage behandler alle returer gjeldende angrerett internt. Persondata som benyttes er de samme som er oppgitt ved bestilling, men i noen tilfeller ber vi om kontonummer for manuell tilbakebetaling. Kontonummeret behandles kun internt og slettes etter at overføring er gjennomført.

 

7. Analyse og statistikk

Polyfoto Vintage samler inn opplysninger fra alle som besøker våre nettsider. Dette er snakk om opplysninger som er helt anonymiserte og som ikke kan spores tilbake til personer. Statistikken bruker vi til å analysere besøksatferd og til forbedring og utvikling av våre tjenester.

Polyfoto Vintage benytter anonym statistikk på hva besøkende søker på i vår søkefunksjon.

Du kan velge å motsette deg innsamling og lagring av analysedata ved å skru av cookies i nettleseren din, eller benytte en ekstern link under hvert enkelt punkt nedenfor.

Adobe Analytics og Google Analytics

Adobe Analytics og Google Analytics bruker vi for å samle inn statistikk på nettsiden ved å spore trafikken. Målingene kan være antall besøkende, hvilke sider er mest besøkte, hvilket land vedkommende sannsynligvis kommer fra, og generelt om hvordan besøkstrafikken er på nettsiden. All statistikk vi samler inn er anonym.

Vi oppbevarer Google Analytics-dataene i 24 måneder og Adobe Analytics-dataene i 46 måneder. Dette gjør vi for å ha et sammenligningsgrunnlag.

Vi behandler følgende statistikk:

Land, enhet (f. eks laptop, telefon), operativsystem, nettleser, og bredbåndsleverandør

Du kan motsette deg bruk av nevnte verktøy her:

Google Analytics

 

8. Sikkerhet

Polyofoto Vintage oppbevarer og behandler dine personopplysninger på en sikker og trygg måte. Vi har gjennomført tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysningene dine slik at de ikke forsvinner, manipuleres eller at uautoriserte personer får tilgang til dem. Vi tilpasser kontinuerlig sikkerhetstiltakene til den teknologiske utviklingen.

Vi har også innført gode rutiner, risiko og konsekvensanalyser og begrenset tilgang og rettigheter i våre systemer.

 

9. Dine rettigheter

Innsyn

Du har rett til innsyn i alle personopplysninger som Polyfoto Vintage har lagret om deg. Alle personopplysningene vi oppbevarer om deg er tilgjengelig når du logger inn på Min Konto.

Sletting

Du har rett til å få alle dine personopplysninger slettet, med mindre det er opplysninger som vi er pliktige til å oppbevare ifølge loven (f. eks. regnskap). Alle samtykker du har gitt til oss har du rett til å trekke tilbake når som helst.

Flytte eller motta opplysninger

Du har rett til å få dine personopplysninger flyttet eller tilsendt.

Utføres på oppfordring

Innsyn i eller sletting av egne personopplysninger, tilbaketrekking av samtykke samt overføring av personopplysninger utfører vi på din oppfordring og helt kostnadsfritt. Dette kan du be om ved å sende en skriftlig henvendelse til post@polyfoto.no

Klage

Hvis du opplever at dine personopplysninger ikke blir ivaretatt i henhold til gjeldende lovgivning, har du rett til å klage det inn for Datatilsynet.

10. Endringer i personvernerklæringen

Gjør vi endringer i personvernerklæringen legges den reviderte versjonen ut her, med oppdatert dato for publisering. Vi anbefaler å se gjennom erklæringen regelmessig. Ved større endringer relatert til personvern kan vi også varsle via e-post.

Sist endret: 21.11.2018

Back To Top