skip to Main Content
Var Det Londons Første Pupp I Et Vindu?

Var det Londons første pupp i et vindu?

Året er 1971 – vi befinner oss her i en av Londons vestlige gater. Bildet er tatt av en pressefotograf som dekket «nyheten». For oss er det ukjent om saken noensinne sto på trykk i en engelsk avis. Om dette noen gang resulterte i en artikkel luktende av trykksverte, som engelskmenn lot seg engasjere av. Kanskje provoserte den? En pupp i et vindu. For et reklamestunt! Ville stuntet hatt en virkning i dag? Neppe.

Vi har gleden av å holde motivet i hånden og lese den følgende historien på baksiden av bildet.

Ett hvert motiv er åpent for tolkning. Jeg utelater det her med den begrunnelsen at ikke alt trenger å tillegges en tolkning. Dette (presse)bildet ble festet til filmrullen for å illustrere denne uvanlige promoteringen av en butikk, som solgte klær i skinn-og lær i starten av 1970-tallet.

Mon tro om det vekker deg på en måte? Om ikke mer, så som en kuriositet fra en tid hvor alt var lov (?) og mennesket ganske nylig hadde landet på månen.

Her er teksten gjengitt ordrett:   (Teksten til bildet er fritt oversatt til norsk under.)

AN EYEFUL FOR THE WINDOW-SHOPPERS.

Window-shoppers in London’s busy Kensington High Street were treated to an extraordinary eyeful on Saturday lunchtime (20-3-71). There, in the window of the Super-Store boutique, was a very lifelike model, with bare breasts. The model looked lifelike because she was alive. It was dusky Lucienne Camille, whose presence certainly achieved the desired affect of drawing attention to the boutique’s latest fashions in leather. But like most good things, the exhibition soon came to an end. A policeman arrived on the scene and told store boss Alan Tobin to remove the model.

P.S. A passing nun is not amused at the sight of topless Lucienne Camille standing in the window of a Kensington boutique.

«Et syn for vindusshoppere.

Vindusshoppere i Londons travle Kensington High Street var vitne til en ekstraordinær visning rundt lunchtider på lørdag (20.03.1971) Der, i vinduet til Super-Store Boutique, var en virkelighetstro modell med bare bryster. Modellen så virkelighetstro ut fordi hun var levende. Det var mørke Lucienne Camille, som effektivt ga den ønskede oppmerksomheten rundt butikkens siste mote innen skinn. Men, som de fleste gode ting, utstillingen endte raskt. En politimann kom til butikken og ba butikkens sjef, Alan Tobin, om å få modellen fjernet.

P.S. En passerende nonne lar seg ikke underholde av synet av toppløse Lucienne Camille, der hun står i vinduet i en Kensington butikk.»

Til neste gang, ha det fint!

Gabriele

Back To Top